24 Kasım 2010 Çarşamba

Ne Olacak Bu Beşiktaş'ın Hâli?

Cümlenin orjinalinde "Ne olacak bu Fener'in hâli?" denildiğini biliyorum. Ama Beşiktaş'ımın durumu da bu sene pek iyiye gitmiyor. Sene başında takır takır oynayan takım, sakatlıklarla sapır sapır dökülmeye başladı. Ortasahada Aurelio yerine Necip, kalede Hakan yerine Cenk, ilerde de Hilbert yerine Ali Kuçik tercih edilebilir. Fifa 07 sayesinde futbol bilgimi geliştirdim. ( E 2007'de bu futbolcular yok? Yamalar sağolsun.) Futbol bilgimin çok yüksek olduğunu söyleyemem, ama maçları izlemeye çalışırım. Futbol hakkında yorum yapmak zor geliyor o yüzden. Futbol entaresan. Bugün sınıfın basketbol maçını izlerken vuvuzela olsa da öttürsek diye düşünmedim değil. Messi ve Ronaldo'nun karşılaştırıldığı ortamlara girmekten sakının. İki taraf da fanatik. İnsanlarla tartışılması zor olan birkaç şey vardır, din, siyaset, spor. Bu tip şeylerde insanlar olaylara subjektif yaklaştıkları için iki taraf da birbirini bastırmaya çalışır. Herkes bağıra bağıra konuşur, kimse dinlemez. Çünkü baskın olanın sözü geçer(!).     
      Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra Fenerbahçe galip olursa şu sözü yazmayanı dövüyorlarmış : "Büyük takımlar kazandıkları kupaları, küçük takımlar yendikleri büyük takımları konuşur." Bunu da not düşelim buraya. 
      El Clasico'ya az kaldı. Heyecanla bekleniyor büyük maç. Bir tarafta Messi hayranları, diğer tarafta Christiano Ronaldo ve Mourinho hayranları.(Elbette diğer oyuncular, Guardiola vs. çok büyük hayran kitlelerine sahiptir ancak aklıma popüler olanlardan bunlar geldi.Diğerlerinin hakkını yemek istemem.) Büyük bir rekabet olacak gibi duruyor. İki taraf da kesin biz kazanırız diyor. Bakalım, göreceğiz.
     Bu kadar çok spordan bahsettik madem, futbolla ilgili sayılabilecek bir karikatürle yazımı bitiriyorum : http://karikatur.me/etiket-k$06z

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder